Vårevent 2024

 

kommer gå av stapeln 21-23 Maj med två sessioner per dag.

Klockan 10:00 börjar första och varar i ca 1 timme.

Klockan 14:00 är det dags för andra sessionen och denna varar också runt 1 timme.

Alla sessioner kommer att genomföras i Zoom där ni vid anmälan kommer få en länk för att kunna närvara. Anmälan görs genom att följa länkarna (Registrering) under varje session nedan. Samla gärna ett gäng och koppla upp er från ett konferensrum.

De olika sessioner kommer att vara:

21 Maj 10:00 : iScala Order/Lager/Inköp från grunden (AJA)

Registrering

Vi vänder oss till alla som inte jobbat med iScala så länge och som behöver en generell genomgång från varor in via lager och ut till försäljning. Även ni som jobbat lite längre har säkert möjlighet att hitta något nytt.

21 Maj 14:00 : iScala Ekonomi från grunden (Optema)

Registrering

Riktar sig till alla som är användare av eller nyfikna på iScalas ekonomifunktioner. Fokus ligger på standardflöden och allmänna tips.

22 Maj 10:00 : Inköp med hjälp av nettobehovsberäkning (Everyday ERP)

Registrering

Hur man använder nettobehov och avancerat nettobehov för inköp. Efter presentationen en diskussion om hur funktionaliteten kan förbättras ytterligare, ett projekt föreningen driver med Epicor.

22 Maj 14:00 : iScala och Tankar om nya miljökrav och moms (Epicor)

Registrering

– Momsändringar/krav inom EU – vi vet att inget är direkt beslutat, men utifrån vad som pratas i frågan hur ser Epicor på det?

– En rad olika miljökrav/rapporter m.m. som har och kommer införas, här har föreningen kastat upp bollen om ett förslag om en ”miljösida” i art. registret där alla dessa olika miljörelaterade data för artikeln skulle kunna samlas.

23 Maj 10:00 : Förskott / Kreditlimit / Likvidplan (Optema)

Registrering

Pengar kostar pengar igen! Vi går igenom tre områden i iScala som hjälper oss hantera risk och pengaflöden. Ylva Backing kommer hålla i detta pass.

23 Maj 14:00 : Tips och Trix, bilagor, validerings snapp (Everyday ERP)

Registrering

Tips och trix, med fokus på hantering av bilagor, snappar för validering av info samt egna inmatningsmallar i order och liknande.